tisdag 7 augusti 2012

Loppis på Österlen


Snart är semestern slut och det mesta återgår till rutin igen. I sommar har vi mest varit ute på lite kortare semesterturer på 1-3 dagar.
Det kan vara skönt att komma hemifrån lite, men samtidigt lika skönt att komma hem igen.

Förra veckan så stack vi iväg lite på vinst och förlust. Tog E4:an söderut och visste inte hur länge vi skulle vara borta eller vart resan skulle gå. Vi ser vad vi hittar på vägen sa vi.
Visste inte ens om vi skulle stanna över natt, men vi packade ändå så vi kunde vara borta några dagar.

Hann med att se mycket iallafall. Körde runt 70 mil på 2 dagar:)

Första dagen så tog vi E4:an söderut ca. 15 mil och sedan stack vi av inåt landet österut. Körde lite småvägar och såg oss omkring mest. Fikade, åt mat och var som turister är mest.
Hamnade framåt eftermiddagen i den vackra staden Simrishamn och hittade ett jättefint mysigt hotell precis utmed hamnen. Hotell Svea var namnet.
Utforskade sedan staden och hann med att se en hel del av denna jättefina mysiga stad. Precis lagom stor. Mycket trevliga människor fanns där också.
Jag har faktiskt aldrig varit på semester i Skåne eller på Österlen innan. Lite konstigt, med tanke på att det inte är så långt bort från Jönköping. Kanske ligger för nära;)
Vi hade iallafall en jättefin och mysig dag.

Dagen efter så körde vi norröver igen, kollade in Österlen och var bla. på Stenshuvuds Nationalpark. Det var en mycket varm dag, men vi tog oss ändå upp och såg på utsikten. Helt otroligt vackert.
Fortsatte sedan till Brösarps Backar och det var minst lika vackert. Lite som Sagan om Ringen miljö!
Körde vidare och hann med att besöka och se många vackra samhällen och städer utmed vägen norröver.
Kommer att besöka Skåne igen och då vara där en lite längre tid så man hinner se lite mer och stanna till på fler vackra platser.

Resan var ju ett lite infall bara och det var jättetrevligt. Bara trevligt att komma hemifrån några dagar.

Såg mängder med loppisar och second hand på vägen, men besökte inte så många. Hann dock med några och detta var en del av vad vi hittade.


Hittade dessa 2 härliga vaser! Den mindre är märkt med Strehla så den är ju tysk, men den andra har inga märkningar. Någon som vet vart denna skulle kunna vara ifrån? Den är 20 cm hög. Urläcker glasyr iallafall. Fastnade för den direkt! Dessa står nu ihop med resten av våra tyska och danska vaser hemma.

Nu ska jag gå igenom en del skåp och plocka ut en del inför höstens försäljningar på Tradera. Har mest köpt saker hela våren och måste nu sälja av en del så man inte får för mycket saker här hemma.
Man kan ju inte bara köpa och köpa heller:)
Skulle ni se något av intresse här på bloggen, så hör av er! Man vet aldrig vad jag kommer att rensa ut eller sälja av. Skadar ju inte att fråga om det skulle vara något ni är nyfikna på.

Fortsatt Trevlig Sommar!

5 kommentarer:

 1. Länka gärna när du lägger ut på Tradera. Trevlig sommar !

  SvaraRadera
 2. Vackra bilder!
  Jag klarar inte av att åka förbi en skylt med Loppis. Sitter alltid och funderar på allt som jag missat :)

  SvaraRadera
 3. Jo, Österlen har verkligen mängder av loppisar och det blir fler och fler för varje år. Jag gör mitt bästa för att hinna besöka alla! :)

  SvaraRadera
 4. Kul att ni äntligen besökt Skåne, det är underbart vackert där - särskilt alla oändliga solgula rapsfält.
  Söta vaser, känner tyvärr inte igen den omärkta. Och jag håller med Gila, länka gärna när du lägger ut till försäljning på tradera! :)

  SvaraRadera
 5. Ja, Skåne var verkligen vackert. Har mest semestrat på Öland och Västkusten i alla år. Skåne kommer nog att få besök av oss framöver igen misstänker jag.
  Synd bara att man inte hann med att besöka lite fler loppisar, men det blir fler tillfällen:)
  Lovar att länka ifall jag lägger ut lämpliga objekt. Har så mycket prylar så jag skulle nog kunna starta min egen second hand/ retro butik om jag ville;)

  SvaraRadera