fredag 31 augusti 2012

Vackra Stålhane


Har nästan haft dåligt samvete pga. jag inte haft några inlägg på länge. Det är ju inte så att jag inte har något mer att visa upp;) Snarare tvärtom!
Mina skåp och skänkar är fullproppade med fynd och samlarprylar, men har som vanligt varit tiden som saknats.
Jag har under sommaren utökat min samling från Rörstrand av Carl-Harry Stålhane. Är en speciell serie som jag letar efter och som jag samlar på. Har många delar av Stålhane och Gunnar Nylund i harpäls glasyr, men just denna glasyren har varit något jag letat efter extra mycket.
Själva färgen är mörkt grön med inslag av svart och lite guld nästan. Kanterna är guldfärgade eller lite ljusa.
Vet ej något om denna speciella glasyr, men har sett att den finns i en mörkt rödbrun färg också.
Samtliga delar är Första sortering och märkta CHS R för Rörstrand och så de tre kronorna. Även märkta med modellbeteckning.Har absolut ingen aning om hur många olika delar denna serie finns i, men har hittat dessa som jag har på bilderna. Som alla ser så har jag en dubblett av en av skålarna.

Jag skulle vara mycket tacksam om någon som sitter på mer information om denna serie vill hjälpa mig!

Ska i framtiden försöka att hinna med lite fler inlägg, men har även sålt av en del av sakerna jag inte själv samlar på och det tar ju också sin tid;)
Måste skapa utrymme för fler fynd och fler samlingar.

3 kommentarer:

 1. Såg just dessa på en auktion nyligen. Gick ganska bra faktiskt.

  SvaraRadera
 2. Jasså, vad trevligt! Jag har hittat mina lite överallt, någon loppis här och där och så någon från Tradera. Men har varit helt överkomliga priser och inte alls i närheten av vad harpäls delarna brukar gå för.

  Skulle vara roligt att få veta lite mer om denna serie och hur många olika former de finns i!

  SvaraRadera
 3. Låt inte bloggandet bli ett dåligt samvete, dina läsare finns kvar även om du uppdaterar mer sällan. Jag tycker att det där går i vågor, ibland blir det mycket bloggande och ibland lite mindre och så tycker jag att de får vara.

  SvaraRadera