söndag 29 juli 2012

Antik och Samlarmässa + loppisköp

Haft en underbart fin semestervecka med otroligt vackert väder. Även haft lite tur på loppisar och inköp på andra ställen. Tänkte visa lite av vad jag hittat under denna veckan:)



Först denna vackra Marmelad burk från Rörstrand av Marianne Westman. Den ingår som många säkert vet i serien Picknick. Tidningen Retro gjorde ett stort reportage om just denna serien i förra numret.
Jag har sedan tidigare det kompletta kryddsetet i denna serien.
Vill någon kolla in inlägget då jag köpte kryddsetet så har du en länk här. http://designbloggenjonkoping.blogspot.se/2012/05/veckans-alla-fina-fynd.html
Detta är inte en serie som jag kommer att börja samla på, men tycker den är super fin.

Köpte på samma mässa dessa snygga burkar av Marianne Westman. Har sedan tidigare burken Sill i Dill . Även den med teak lock på. Gillar verkligen Lingonburken;) Kaffeburken är inte jättestor och jag vet ej om jag ska behålla den eller sälja den vidare. Kommer förmodligen att säljas.
Just den burken ingår i serien Kulinar.



Jag har inte köpt några Retro bestick tidigare, men nu var det väl min tur! Hittade dessa snygga bestick som jag tror heter Thebe från Gense. Gafflarna är likadana, men knivarna hade 2 olika storlekar. 7 stycken som var lite större och sedan 1 som var lite annorlunda. Kan kanske vara en smörkniv eller något sådant? Någon som har mer info om denna serien? Samtliga var stämplade Gense på lite olika sätt och alla var i jättefint skick. Detta är ju inget som jag samlar på, kommer förmodligen att sälja dem vidare. Var ju inte jättebilliga, men tyckte ändå det var synd att inte köpa dem.

Vågar inte räkna hur många Festivo ljusstakar jag har, måste sluta köpa dessa snart!!!
Svårt att låta bli då man hittar ibland hittar dem till bra priser och de är ju såå snygga. Köpte även denna tärna i en serie från Rörstrand av Jakob Robertsson. Har denna sedan tidigare och även en annan del i samma serie.
Komplett så består serien av 4 delar. En Tomte, en Tärna, en Staffan Stalledräng och så en Lucia. Hoppas jag kan hitta resterande delar i serien innan det blir jul. Är det någon som har dessa och kan tänka sig att sälja dem till mig så hör av er.

Har nu börjat att samla på djur av Gösta Grähs också. Han designade en serie på totalt 11 stycken olika djur tror jag att det var. Har nu lyckats att hitta 3 stycken av dessa och jakten går vidare på fler. Vissa är lätta att hitta och man kan komma över dessa hyfsat billigt, medans andra är mycket svårare att hitta.
Tycker de är så charmiga med sina  runda kroppar.
De brukar vara stämplade 3 kronor och så R för Rörstrand. Samt G.G för Gösta Grähs.

Älskar ju glas från Iittala och samlar sedan tidigare på serierna Ultima Thule och Kekkerit. Samt Festivo då!
Hittade dessa snygga glas på en loppis i veckan och kunde inte låta dem stå kvar. Serien tror jag heter Tsaikka och är rätt vanliga. Ser dem lite då och då. Nu var de så billiga så de fick följa med mig hem.
Tänk dig varm god glögg i dessa när det blir kallt i vinter! Underbart.
Tror att de ursprungligen är till för Irish Coffee.


Ett litet kryddset i teak och rostfritt fick även flytta hem till oss i Jönköping. Roligt att se det i så fint skick och att samtliga rostfria delar var stämplade Karl Holmberg Götene, precis som teak brickan.

Slutligen så hittade jag denna charmig tavla. Var något speciellt med den så den fick också följa med hem.

Jag har ju inte bara varit på loppisar och Antik/Samlarmässa i veckan, utan hann med mycket, mycket mer.
Hunnit njuta av solen och suttit ute och läst en hel del. Fått en fin bränna:) Sedan hann vi med en resa till Borås och djurparken där. Jättetrevligt. Det var alltid tradition när jag var mindre att mormor och morfar tog med mig och min syster dit varje år. Roligt att få komma dit och se hur det hade förändrats.
Speciellt nu i år då de firar 50 års jubileum. Stort Grattis!
Fick se många fina och härliga djur.

Hoppas ni har haft det lika trevligt och härligt som jag har haft det i veckan!

9 kommentarer:

 1. Ja nog har du hittat mycket fint! Tack för ditt inlägg på min blogg. Kontaktar dig om Åsedavasen behöver nytt hem :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har ett Grähs-djur - sengångaren. Kan kanske tänka mig att sälja eller byta den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du några bilder på Gösta Grähs delen?

   Något speciellt du vill byta med eller vad hade du tänkt dig för pris för den?

   Hur är skicket på den?

   Radera
 3. Är det inte så att den marmeladburkeb går under namnet Grape? Tror mig veta det;)
  De är ju hett eftertraktade, grymt snygg design.
  Som MW nörd är jag ju avundsjuk.

  SvaraRadera
 4. Vet tyvärr ej om den kallas så:) Är ju ingen expert på MW. Men gillar den verkligen och får se om jag behåller den eller inte. Man kan ju inte samla på allt, måste begränsa sig lite.

  SvaraRadera
 5. Åh, marmeladburken är underbar! Gillar verkligen formen på den!
  Och Gösta Grähs djur är supersöta, skulle absolut kunna tänka mig att samla på dem själv. Har redan tre blåglaserade ägg som är märkta G.G. och jag misstänker att det är tidiga verk av Gösta från tiden innan Rörstrand.

  SvaraRadera
 6. Ja, visst är Picknick serien superskön.

  Gösta Grähs är någon jag fått upp ögonon för senaste tiden. Får kolla upp detta lite närmare och se vad han mer har designat.Är de märkta G.G så är det säkert verk av honom.

  Tyvärr ingen komplettering av Scherzo serien ännu heller. Ser dem ALDRIG. Varken den blålila eller den vita:(

  SvaraRadera
 7. Ah marmeladburken... Jag skulle bli oerhört glad om jag hittade en sån till ett halv-vettigt pris :)

  SvaraRadera
 8. Var väl kanske inget fyndpris som jag hittade den för, men ser man vad den är värderad till så var det ett mycket bra köp!

  SvaraRadera