måndag 28 maj 2012

Veckans ALLA fina fynd!

Förra veckan blev det inte så många inlägg. Mycket jobb, underbart väder och lite dåligt med tidigare fynd.
Men här kommer en sammanställning på vad jag köpte förra veckan och helgen som har varit.
Hittat många jättefina saker som jag verkligen blivit glad över!


Ett komplett kryddset av Marianne Westman i serien Picknick som är i ett superfint skick. Jag har bara oljat in teakdelen med lite teakolja så den fick nytt liv. Hittade även denna vas från Bay från West Germany. Har sedan tidigare en vas med samma mönster men i en större storlek. Har även kompletterat min samling av Britt-Louise Sundell från Gustavsberg med detta askfat eller vad det ska vara. Tror serien heter Kreta.

Hittade även ett gäng med Festivo ljusstakar från Iittala som jag samlar på. Har äntligen hittat den med 8 ringar som jag saknat. Har nu totalt 10 stycken. Köpte även några andra ljusstakar Sunflower från Kosta. Tror de är designade av Göran Wärff. Har även sedan tidigare några olika modeller och storlekar av dessa.

Dessa 2 supersöta teak ankor hittade jag också, var lite grådaskiga, men oljat in dem så de har fått en riktig lyster nu...Ser danska ut tyckte jag, men vet tyvärr ej vart de kommer från. Någon som vet?

Utökade även min samling av Bo Borgström vaser från Åseda. Även en signerad vas från Alsterfors av PO Ström fick hänga med mig hem. Den är signerad 1969.Sist men inte sämst så hittade jag en jättefin skål av Carl-Harry Stålhane från Rörstrand. Fullt signerad och 1:a sortering. Märkt med modellbeteckningen SAS.
Köpte även med mig den söta Pepparflickan som är tillverkad i Danmark. Även ett fat av Mari Simmulson från Upsala Ekeby fick hänga med hem. Har sedan tidigare ett större fat i samma serie av henne.

Detta var förra veckans fynd och inköp. Vissa veckor hittar man ingenting, men så kommer det en vecka då man hittar massor av fina saker. Såå härligt med vår och försommar när alla loppisar slår upp portarna igen!

Hoppas att även ni andra haft en lyckad loppisvecka!

11 kommentarer:

 1. Jättefina fynd, hade gärna hittat ankorna och kryddstället! :)

  SvaraRadera
 2. Herregud vilka fynd! Allt detta på en vecka? Och ett komplett kryddställ i Picknick-serien? Ojojoj, jag måste nog åka och loppa i Jönköping med omnejd snart! ;)

  SvaraRadera
 3. Kan bara instämma, så här mycket fina grejer hittar man sällan op så kort tid!

  SvaraRadera
 4. Det var en riktig bra vecka, men allt var inte i själva Jönköpings stad, var även på någon loppis utanför stan också. Var under samma vecka iallafall! Varit lite dåligt med fynd senaste tiden annars, men nu kom allt på en gång tydligen.

  SvaraRadera
 5. Rekordmycket ju! Grattis! Kan du inte visa dina gula tyska golvvas på bloggen? Samma som min röda ? Snälla.

  SvaraRadera
 6. Ja visst var det en hel del fynd! Får se hur mycket av det som jag själv behåller och vad som kommer att avyttras. Jag såg att du hade hittat bilder på min gula golvvas i ett av mina tidigare inlägg nu.

  SvaraRadera
 7. Kryddstället har vi varit på jakt efter hur länge som helst. Men aldrig till ett tillräkligt bra pris. Ligger ju på Trader lite då och då men de gåt ju så j*vla dyrt. Grattis.

  SvaraRadera
 8. Ja,jag hade tur med kryddstället. Vet att priset brukar springa iväg, så när jag hittade detta till ett jättebra pris var jag tvungen att köpa det. Även om jag inte samlar på Picknick serien eller så.
  Ser att de brukar gå till runt 1500-2000 på Tradera och på antikmässor. Ibland så måste man ha lite tur också:)

  SvaraRadera
 9. Nu är jag lite sen av mig att kommentera men så har jag inte varit inne på din sida tidigare. Här var det rena julafton!
  Ankorna och Picknick-stället är ganska givna vill-ha-objekt men den gula vasen: jättefin!
  Ser fram emot din loppis-sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var roligt att du har hittat till min bloggsida. Alltid trevligt att få lite kommentarer och inlägg på de saker man själv gillar och fastnar för.
   Det var en mycket lyckad vecka när jag hittade alla dessa vackra saker:)

   Bara svårt att kunna ha framme allt fint man kommer över. Jag brukar byta ut en hel del emellanåt och ibland så hittar man en del i sina gömmor som får komma fram igen.

   Roligt att varva sina saker lite.

   Radera
 10. Ankorna! Vem kan mottstå dem. Så fina de blev efter lite oljebad :-)

  SvaraRadera