onsdag 1 maj 2013

Loppis och fyndtorka!

Inte gjort något inlägg den senaste tiden. Beror dels på att jag har jobbat en hel del samt att jag inte har haft så många nya fynd att uppvisa!
Nu är jag ledig resten av veckan och det känns riktigt skönt. Kan njuta lite av detta vackra vårvädret och kanske besöka några loppisar i trakten.

Det var roligt att se att Jönköping var med i senaste numret av Hus & Hems Retro tidning. Jag var delaktig till viss del genom lite information och kontakter. Hade dock inte möjlighet att följa med tidningens representant på hans resa i min stad. Det har nog funkat bra ändå och han kunde besöka en del av ställena som jag hade tipsat om.
Tipsade lite om mina favoritaffärer och vart jag brukar hitta mina fynd! Hoppas att ni fick lite tips och vilka butiker man kan besöka när man är på besök i Jönköping och Huskvarna.

Som sagt så har jag inte besökt så många loppisar senaste tiden, men har hittat några fina saker.
Först ut så är det denna lilla burk med teaklock från Rörstrand av Marianne Westman. Vet inte vad man ska ha den till eller vad man ska lägga i den? Är typ bara 6 cm hög och har en diameter på 7 cm.
Toppskick! Är ju kanske inte något som jag samlar på eller så, men har ju en del av Westmans alster sedan tidigare. Mycket trevlig iallafall.


Har också lyckats att hitta en supersnygg större karott med lock i serien Forma av Olle Alberius Rörstrand.
Har sedan tidigare många delar i denna servis som jag fyndat lite här och var. Både matservis, dessertservis och te/kaffeservis. Har även en massa karotter, skålar och formar i denna underbara serie. Jättefin och funkar både i diskmaskin och ugn. Det är ju även trevligt att Olle Alberius är född i Jönköping.

Hittade en häftig ljusstake på senaste rundan i hamrat tenn. Märkt undertill med Konsthantverk Kolmården C. Wide Svenskt Tenn och nummer 907 handristat i godset, även märkt med en handristad fisk och H10.

Någon som vet vad all denna information innebär? Skulle bli mycket tacksam för hjälp!

Nu är ju våren här och jag hoppas man hinner att besöka många trevliga och fyndrika loppisar!

4 kommentarer:

 1. Marianne Westman-burken är väl en sån där stapelburk? Jag har en del med körsbär på. Finns en halvdålig bild här: http://loppislistan.blogspot.se/2013/04/burkar.html Står i stringhyllan i mitten, tredje burken från vänster. Min saknar dock teaklocket.

  SvaraRadera
 2. Hänger du nåt på instagram? Tror många bloggare dragit ner på inläggen och lägger ut mera bilder på instagram...jag är en av dem....hittar mig på mariaairamcarl....

  SvaraRadera
 3. Hej! Har inte skaffat Instagram ännu, men det kanske blir så framöver.
  Har också tappat lite på bloggen, inte orkat eller hunnit uppdatera den på ett tag. Har en hel del nya fina fynd, men har hållit dem för mig själv ännu:)

  Vi kanske ses framöver på Instagram.

  SvaraRadera
 4. Visst är det en stapelbarburk. Mycket riktigt ska den paras i hop med körsbärsburken.

  SvaraRadera