söndag 10 mars 2013

Tillskott i Lisa Larson familjen!

Nu var det ett tag sedan mitt förra inlägg. Har tyvärr inte varit på så många loppisar senaste veckorna, men har ändå lyckats att köpa lite småsaker till vårt hem.

Man får försöka att fynda på annat håll och då är ju Blocket samt Tradera perfekta ställen för det.

Jag försöker att begränsa mina inköp till de sakerna som jag VERKLIGEN försöker att samla på nu. Till dessa saker hör ju främst Lisa Larsons underbara djur och figurer.

Har köpt många figurer och djur som jag ännu inte visat upp här på bloggen, men här kommer några av de senaste.

Hennes äldre produktioner blir svårare och svårare att hitta i perfekt skick. Men eftersom jag verkligen vill ha dessa i toppskick så får man ibland stå över ett köp.
Har dock lyckats att hitta några av hennes "finare" djur till överkomliga priser.

Först och främst Trull ur serien Tripp, Trapp och Trull.
Serien består av 3 stycken katter i färgglada färger samt i olika storlekar.
Trull är den största (27 cm hög) och därmed oftast den svåraste att hitta. Dessa tillverkades mellan 1972-1974. Hoppas att jag kan hitta hans kompisar inom en snar framtid så att han inte behöver sitta där själv!


Har även lyckats att komma över Giraffen ur serien Stora Zoo som tillverkades mellan åren 1958-1977.
Denna är i riktigt  fint skick och en mycket fin mörk färg. Även orginaletiketten finns kvar på benet. Brukar tyvärr vara så att de är mycket solblekta då de ofta stått i ett fönster och på så sätt blivit blekta.
Min har förmodligen stått mer undangömt och därmed klarat sig från solen.
Jag har sedan tidigare katten ur Stora Zoo.

Vet inte om jag visat upp dessa figurer innan på bloggen, men här kommer de iallafall. Är så pass fina så de förtjänar att verkligen få synas.
Det är 2 figurer ur serien "Larsons Ungar"
Tillverkades mellan 1962-1980
Malin (med nallen) samt Johanna. Båda jättefina och hoppas även här att jag kan lyckas hitta deras syskon inom en snar framtid. Båda dessa är från den äldre tillverkning och med etiketterna kvar.

Avslutar detta inlägg med att visa ytterligare en figur av Lisa Larson.
Lejonparet ur serien "Noaks Ark" som tillverkades mellan 1979-1983
Finns även här ett antal till ur denna serien som jag eftersöker.


Finns det någon som har några Lisa Larson figurer som de kan tänka sig att sälja till mig så får ni gärna höra av er. Är alltid på jakt efter fina exemplar att utöka min samling med.

2 kommentarer:

 1. Åh, Tripp, Trapp och Trull är mina favoriter av Lisas katter men än har jag varit för snål för att investera i dem. Och du slog till på den största (och finaste färgen) direkt! Grattis! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dessa är inte lätta att hitta idag! Och inte är de billiga heller, men man får se det som en investering för framtiden.

   Lisa Larsons saker går ju upp och ned i pris, men jag tror ändå att de äldre och lite ovanligare sakerna har ett bestående värde. Det är dessa jag kommer att satsa på.

   Radera