söndag 28 juli 2013

Sommarfynd och kompletteringar!


Jag har inte köpt så mycket på loppisar och så i sommar, men visar här några av de saker som har fått följa med mig hem. Hittade dessa 2 vaser av Sven Hofverberg häromdagen. Superläcker glasyr och riktigt fina.
Vilka konstverk!
Märkta undertill med SH och lite olika siffror och bokstäver.
Toppskick och till ett mycket bra pris för båda.

Jag har inget av honom sedan tidigare, men visst är de snygga? Kanske kan bli ytterligare något att samla på förutom allt annat som jag hela tiden försöker att komplettera.


På tal om komplettering så har jag även lyckats att hitta mitt sista djur av Gösta Grähs nu. Den lilla häftiga sälen som ligger som en liten rund boll. Har nu en komplett samling av hans klotdjur. Vad jag vet så finns det 10 stycken olika och de har jag nu i min samling.
Är det någon som vet om det finns något ytterligare djur så är jag tacksam för den informationen.


Jag har också hittat ytterligare en modell på en vas i just denna färgställning av keramik som jag samlar på av Carl-Harry Stålhane. Den läckra grön-guld färgade keramiken. Vet inte hur många olika modeller på vaser och skålar det finns, men lyckas att hitta nya hela tiden. Jag såg även en större modell av en vas på en antikmässa nyligen, men den kostade 900 kronor och det ville jag inte betala. Jag hittar mina på mindre loppisar och mässor till betydligt bättre priser än så.

Visst kan jag lägga till extra om jag skulle hitta något som jag länge letat efter eller som jag sökt länge. Men inte i detta fallet. Att vara samlare och söka sina föremål är ju själva nöjet. Och då kunna hitta dem till överkomliga priser också.

På samma ställe hittade jag en mindre vas i någon typ av lava keramik. Den var märkt undertill med en liten etikett där det stod lite siffror och så ICELAND, men tyvärr lossnade etiketten när jag diskade rent mina fynd. Jag har sett liknande innan på mässor, men aldrig investerat i någon innan.
Lite lik lava keramik från Tyskland.
Riktigt häftig!Jag har inget av keramikern Inger Persson sedan tidigare, men fick senast med mig detta häftiga fat hem. Vet ej vad det skall vara , men kan kanske vara ett askfat eller något liknande kanske?
Riktigt fin och i en häftig färgkombination. Ser ut att passa in i hennes serie POP eller något sådant.

Oavsett vad det är så blir det en färgklick i min samling av keramik!

Inte jättemycket fynd hittills i sommar, men jag har blivit mycket mer sparsam med mina inköp då alla mina skåp, hyllor, skänkar m.m. är totalt överfulla med tidigare köp och fynd.
Måste som sagt rensa ut en hel del och sälja av. Men vart skall man börja:)

Har börjat lite smått och sålt av en liten del, men till hösten så kommer jag att börja lägga ut mycket på Tradera m.m.
Ser ni något reda nu som ni ev. kan tänka er att köpa så hör av er.

Fortsatt Trevlig Loppis Sommar!

4 kommentarer:

 1. Den lille lava vasen er fra Glit keramik på Island, laget mye sånn typer vaser i 70 talet

  SvaraRadera
 2. Ska visst finnas 11 djur i Gösta Grähs serien, har just börjat samla på dessa gulliga djur

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore roligt om man kunde hitta det sista djuret om det nu skulle finnas 11 stycken olika. Någon som vet hur och vad detta djuret är för något får gärna höra av sig till mig!

   Radera
  2. Hej igen, det finns uggla, svinet, fisk, apa, katt, kanin, (dom har jag) så finns det sengångare, fågel, bulldog, säl o groda 11 st, har du någon dublett köper jag gärna :)

   Radera