söndag 6 januari 2013

2012 Års Topp 5

Efter ett tag frånvaro från bloggen så kommer nu ett inlägg om förra årets bästa köp och kompletteringar.
Har varit ledig mycket under december, men inte orkat eller känt för att uppdatera bloggen. Dåligt med nya fynd också. Ibland så måste man stanna upp lite och bloggen är ju kvar när man känner för att uppdatera den.
Har istället försökt att sälja av en del saker som jag inte vill samla på och som jag känner kanske passar bättre hemma hos någon annan. Har otroligt mycket saker kvar som kommer att hamna på Tradera eller Blocket framöver så ser ni något i bloggen som kanske fångar ert intresse så hör av er.
Jag samlar ju på en hel del olika saker och i många olika serier. Har lyckats att komplettera vissa serier som är svåra att hitta delar till.
Det är jättesvårt att säga vilka fem köp som är de bästa, men har gjort mitt bästa och här kommer de.
Dock inte i en speciell ordning, alla var lika roliga att hitta:) Behöver inte vara ett fynd prismässigt för att vara ett fynd!
Hittade denna marmelad burk från Rörstrand av Marianne Westman ur serien Picknick till ett överkomligt pris. Inte en serie som jag samlar på så denna kommer under våren att säljas vidare. Vid intresse så hör av dig! Här kan du läsa mer om när jag hittade denna! http://designbloggenjonkoping.blogspot.se/2012/07/antik-och-samlarmassa-loppiskop.html
Ur samma serie Picknick så hittade jag via Blocket detta kompletta kryddset till ett mycket överkomligt pris. Kommer som sagt inte att samla på denna serien, men detta kryddset kommer dock att få stanna kvar hemma hos oss. Här kan du läsa mer om när jag köpte detta! http://designbloggenjonkoping.blogspot.se/2012/05/veckans-alla-fina-fynd.html
Dessa 2 stycken ankor i teak hittade min sambo på Antik och Samlarmässan i Stockaryd. Jättefint skick och blev superfina efter lite teakolja då de var lite bleka innan. Supersnygga verkligen!
Här kan du läsa mer om när vi hittade dessa! http://designbloggenjonkoping.blogspot.se/2012/05/veckans-alla-fina-fynd.html
Denna eskimåfamilj från Upsala Ekeby av Mari Simmulson lyckades jag köpa via Blocket. Mycket bra pris och superfint skick. Det enda som saknas nu är den lilla hunden som även ingår i denna serie. Finns det någon som kan tipsa mig om vart jag kan hitta denna så skulle jag vara mycket tacksam. Gillar dessa starkt!
Här kan du läsa mer om fyndet! http://designbloggenjonkoping.blogspot.se/2012/07/blandade-fynd-och-inkop.html
Samling av Gösta Grähs djur har också vuxit under året och nu är det bara 2 stycken djur som saknas i denna serie. Finns dessa hos någon som vill sälja dem eller någon som vet vart jag kan hitta dem så hör jättegärna av er till mig. Här kan du läsa mer om samlingen!
http://designbloggenjonkoping.blogspot.se/2012/11/min-gosta-grahs-samling.html

Svårt att säga vilket som är det bästa fyndet, alla är lika trevliga! Jag får samtidigt passa på att tacka för alla trevliga och uppmuntrande mail och kommentarer. Jätteroligt att dela med sig av sina samlingar och fynd.
Minst lika roligt är det att se alla andras trevliga bloggar och fina fynd!
Bilderna blev lite små då jag fick kopiera dessa från mina tidigare inlägg pga. jag inte kunde lägga in dem på nytt! Verkar vara något strul med att lägga in bilder just nu. Vill ni se dessa i större format så kolla in mina originalinlägg.

Hoppas på ett trevligt och fyndrikt 2013!

11 kommentarer:

 1. Hej, fina fynd! Jag skulle gärna ha köpt kryddstället... =)
  Det är flera som har haft problem med bilderna, för mej löste det sej genom att byta till Google Chrome.
  God fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera
 2. Fin fina saker. Jag har också börjat rensa lite hemma i hyllorna. Nya prylar in, gamla ut. God fortsättning!
  Ps. Du är den tredje som önskar "ta hand om" min fina röda West Germany vas...men den trivs allt bra hos mig än så länge.

  SvaraRadera
 3. Den där marmeladburken, den är riktigt fin. Jag samlar inte heller på Picknick men den hade jag nog haft svårt för att göra mig av med... :)

  SvaraRadera
 4. Gagagaga, kryddstället har jag jagat i flera år. Men jag vägrar ju betala vad alla begär. Och eftersom en massa andra samlare gärna betalar det så är jag utan kryddset. Men jag har snart alla delar men inte teakstället.
  Älskar dina Gösta Grähs de är bara så fina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är G.G djuren fina. Saknas nu bara 2 stycken för att samlingen skall bli komplett:)

   Radera
 5. Gösta Grähs-samlingen är så fin! Och jag tycker det är naturligt att bloggandet minskar lite nu under vintern, ju färre loppisar desto mindre kul saker att blogga om... För min del hoppas jag att blogg-lusten kommer tillbaka i samband med Antikmässan i Älvsjö. Det gjorde den i alla fall förra året. Ska du dit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aldrig varit på mässan i Älvsjö, men hoppas att få möjlighet att besöka den någon gång.
   Får satsa på mässorna runt om i Småland och Västergötland så länge:)

   Radera
  2. Du skulle ha kommit hit - idag såg jag två vita hundar i en monter!! Finns på bild i nya inlägget som kommer upp... snart. ;)

   Radera
 6. De båda teakankorna gillade jag!
  Skicka din adress till mig så att jag kan skicka Scherzofaten till dig!

  SvaraRadera
 7. Jo Mariannes gula marmelad burk är den del som jag önskat mest sen jag började samla på picknick - 1996. Maila mig om du kan tänka dig byta den - vem vet jag kanske har nåt du vill ha.

  SvaraRadera