måndag 3 december 2012

Trevlig Loppishelg!

Vi tillbringade helgen som varit på östkusten hemma hos svärföräldrarna. Mycket trevligt!
God mat och dricka samt trevligt sällskap. Hann med mycket roligt i helgen. Vi umgick, såg oss omkring, var på loppisar samt hann även med en julmarknad.

Kom inte över några stora fynd, men hade ändå med en del hem:) Lyckas nästan alltid hitta något trevligt att ta med hem till Jönköping. Lyckades hitta 2 stora nysilver fat med exakt samma utseende, även fast vi köpte dem på olika ställen. Ett mindre nysilver fat som passar perfekt till ett större blockljus. En jätte vacker högre ljusstake som kommer att pryda vårt hem i jul samt en fin serveringsskål som får bli en hyacint vas. Ursäkta de dåliga bilderna, men så svårt att få bra och fina bilder nu när det är mörkt dygnet runt i stort sett!

Har de senaste åren börjat uppskatta äldre julsaker och julpynt mer och mer. Bra kvalitet, mycket omsorg och kärlek bakom tillverkningen. Samt att man kan julpynta med saker som kanske inte ALLA andra har!

Har i många år samlat äldre tomtar. Typen som mormor och farmor hade när man var mindre. Men har nu som sagt fått upp ögonen för andra julsaker och julpynt också.
Även börjat köpa en del äldre nysilver saker som brickor, fat och ljusstakar.
Blir så snyggt när man putsar upp ett fint utsirat fat, ställer några vackra ljuslyktor på detta. Kan lägga några gamla julkulor eller något annat pynt man har vid sidan. Ställa ett gäng med nysilver ljusstakar ihop i olika höjder. Blir mycket stämningsfullt och vackert!Hittade denna jättefina och välbevarade jul snurra eller vad man ska kalla den. Står på en sockel där det finns 4 ljus armar eller ljusstakar. Hela mitten delen går att snurra på och den är så välgjord. Utsirade djur och figurer samt små julgranar. Så otroligt vacker och i toppskick.
Hittade även 2 stycken underlägg i typen Perstorpsplatta i toppskick. På samma ställe hittade vi även 2 ljuslyktor från Lindshammar i fina julfärger.
Avslutar med en 1:a Advents bild på vår fina loppisfyndade ljusstake från Ekeby.

4 kommentarer:

 1. Gillar Julsnurran. Väldigt charmig och hemtrevlig. Kanske låter konstigt, men kan inte beskriva det på annat sätt.

  SvaraRadera
 2. Annorlunda och jättefin julsnurra. Tänk vilket noggrannt handarbete som gjorde den.

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar "julsnurra", helt otroligt fina detaljer! Jag som älskar söta små djur blir alldeles lycklig när jag ser den här. :)

  SvaraRadera
 4. God fortsättning! Ljusstaken från Ekeby är favorit!

  SvaraRadera