måndag 1 oktober 2012

Ölands Skördefest!

Kom hem igår efter en jättetrevlig och mysig helg på Öland. Vädret var väl kanske inte det bästa, men vad kan man vänta sig i slutet på september:) Märks att hösten är här nu iallafall!
Vi hade sol och varmt vissa tillfällen, men samtidigt också ösregn och kallt. Hade dock en otroligt trevlig och fin helg med nära och kära. Tack allihop, det var mycket trevligt.Hann med mycket. Umgås med de närmaste, loppisfynda, äta och dricka gott, turista och se mycket av denna vackra ö. Vi hann även med att besöka Antik och Nostalgimässan i Färjestaden som höll på hela helgen.
Har sedan jag var liten åkt till Öland i stort sett varje sommar, men i år så fick jag även se Öland i höstskrud. En mycket trevlig och fin upplevelse. Men tror nästan det var mer folk här nu än det var i somras.
Folk och bilar överallt! Men vi hade trevligt ändå.

Tänkte visa upp en del av det jag köpte på Öland och även lite andra loppisfynd från tidigare i veckan.
Hade mycket annat för mig förra veckan så hann inte med några inlägg då, men har inte fyndat mindre för det. Sparar några fynd som kommer i senare inlägg, bla. flera stycken Lisa Larson fynd jag inte visat samt andra härliga fynd!
Kan bara säga att jag köpte mycket Iittala prylar;) Får nog sluta köpa på mig mer Festivo ljusstakar nu. Har alldeles för många, men kan inte låta bli att köpa dem när man är ute och loppar.
Är något speciellt med dessa vackra ljusstakar. De har alltid ett hem hos oss.
Några Festivo ljusstakar hittade jag på Öland, resten hittade jag tidigare i veckan.
Har dessa storlekar innan, så kommer förmodligen att sälja några av dem vidare.
Dessa 4 stycken ljuslyktor från Iittala Kivi hittade jag också tidigare i veckan. Har några stycken sedan tidigare så jag får se om jag behåller dessa eller inte. Är nog ute efter lite fler "höstfärger" nu istället.
Hittade som sagt var mycket från Iittala. Längst upp på bilden så tror jag det är Polar från Kosta av Göran Wärff, sedan så är det Ultima Thule Iittala och sist så är det Kuusi Iittala tror jag de heter. Är små granar utmed sidorna, så de passar säkert bra till jul. Har sedan tidigare 2 stycken likadana så dessa kommer också att säljas.
Hittade ytterligare 2 stycken vaser från Åseda. Den orangefärgade är Bo Borgström, men den gröna är jag osäker på om han står bakom. Den kommer iallafall från Åseda.
Ytterligare en styck vas från Åseda av Bo Borgström. Denna kommer från en annan bloggare som lät mig köpa denna. Tack så mycket! Sedan ytterligare 2 stycken ljuslyktor från Royal Krona. Nu har jag 2 stycken i klarglas och en styck röd, samt en styck grön.

Hittade den häftiga ljusstake från Bavaria på Öland också. Ser ut som formgivaren är någon vid namn Annelise Jörgensen? Någon som vet mer om denna och kan dela med sig av information?


Jag har nu startat att rensa ut en del tidigare fynd och tänkt att börja sälja av en del på Tradera och liknande. Går inte att spara och samla på allt, måste göra plats för mer och samtigt kunna glädja någon annan som inte haft turen att hitta "just det där".
Kommer bla. att lägga ut en del Iittala på Tradera, så är du intresserad så hör av dig så kanske jag har något för just dig.
Hoppas ni får en trevlig höstvecka!

6 kommentarer:

 1. De där ljusstakarna med granarna tycker jag om, de skall jag hålla koll på när de dyker in på Tradera. Du kan väl länka när du gör det.

  SvaraRadera
 2. Absolut, det lovar jag. Eftersom jag sedan tidigare har 2 stycken så känns det onödigt att behålla dessa också.

  SvaraRadera
 3. Så härligt med en tur till Öland! Brukade också åka dit varje sommar när jag bodde hos mina föräldrar men nu var det ett bra tag sedan.
  Och fina saker hittade du också! Extra grattis till Borgström-vaserna, de är så snygga!

  SvaraRadera
 4. Åh, jag älskar Bavaria-ljusstaken, hon ser så finurlig ut!

  SvaraRadera
 5. Å vilka fina fynd. Jag älskar FESTIVO precis som du. Dock har jag inga egna. Min mor och far har en hel familj hemma på sitt vita sideboart och det blir verkligen vackert när de tänds. Väldigt effektfullt och smakfullt.
  Kiviljusstakar är jag också såld på. Hur fina som helst och gärna i grupp.
  Tack för alla fina kommentarer på min blogg. Nu har jag tagit mig tid att återhitta mitt lösenord så jag kan kommentera här ;-) det var ju inte så svårt *skrattar*. Ska sluta ha så bråttom hela tiden....

  SvaraRadera