måndag 3 september 2012

Helgens bravader!

Nu var det måndag igen och en ny arbetsvecka väntar framför oss. Själv är jag ledig några dagar nu så det känns otroligt skönt. Bara slappa och vara, kan behöva det ibland också.

Helgen som har varit ,var mycket lugn och trevlig! Hann med både nytta och nöje.
Tog en mysig promenad på fredagskvällen. Gick en sväng i området där vi bor och utmed Vätterstranden. Var så lugnt och vackert och vattnet låg helt stilla. Mycket trevligt!

I lördags så var vi på en höstmarknad som vi brukar besöka. Hör alltid till att besöka denna varje år. Den inleder hösten på något sätt:) Köpte lite vanliga sådana där "marknadsprylar" som alltid följer med hem när man varit på marknad. Var och åt på ett trevligt ställe och sedan så tog vi det rätt så lugnt resten av kvällen.


På söndagen så gick vi upp hyfsat tidigt. Jag hade sett en annons om en Antik och Samlarmässa i trakten och  vi tänkte kolla och se om vi kunde hitta något trevligt där. Om inte annat så blir det en liten utflykt och man får se mängder av fina saker.
Besökte denna mässa förra året och hittade då en hel del fina saker. I år så gjorde vi inga stora fynd, men fick med oss en del saker hem iallafall!
 Hittade bla. denna häftiga skål från Rörstrand. Pernilla står det under. Kan det vara en design av Marianne Westman tro? Någon som vet och sitter inne på kunskap? Skulle nog passa fint som salladsskål eller som potatisskål. Hamnar väl annars till försäljning någonstans.Ytterligare en ljuslykta av Göran Wärff från Kosta. Har nu typ 5-6 stycken i olika storlekar. Utökade även samlingen av djur designade av Gösta Grähs Rörstrand. Har denna häftiga hund sedan tidigare, men kunde inte låta honom stå kvar där. Han fick följa med oss hem. Här ser du förra fyndet av Gösta Grähs! http://designbloggenjonkoping.blogspot.se/2012/07/antik-och-samlarmassa-loppiskop.html
 Hittade dessa 6 stycken skedar i en häftig design. Handtag av bakelit och skedarna är märkta med GAB S 18-8 Stainless Sweden. Någon som vet vart det kommer från eller vad modellen kan tänkas heta? Riktigt snygga och retro! Även de fick hänga med oss hem.
Utökade våran samling av ljuslyktor från Rörstrand med 4 nya. 2 stycken stora med tulpan mönster och så en mindre med tulpan mönster. Köpte även en som visar olika byggnader i Lidköping, bla. Läckö Slott.
Kollade igenom våra skåp när jag kom hem och kom fram till att vi nu har 13 stycken ljuslyktor i risporslin från Rörstrand. Kanske inte behöver köpa fler nu eller vad tror ni:) Dessa är så otroligt fina när man tänder dem och ljuset lyser igenom.Har fått höra att många av dessa är designade av Gunnar Nylund, men vet ej om det stämmer?
Detta var vad vi fick med oss hem under söndagen. Jag hade även tänkt att besöka 2 stycken bakluckeloppisar i närheten, men vädret var inte det bästa så skippade dem denna gången.
Blir ju fler tillfällen!

3 kommentarer:

 1. Det är inte MW som ligger bakom dekoren Pernilla. Min gissning är att det är Christina Campbell som gjort denna.

  Skedarna går jag bet på,men de är riktigt snygga.

  SvaraRadera
 2. Skedarna kommer nog från GABs serie "Extreme".

  SvaraRadera
 3. Lybtar: Ja, tänkte väl att det förmodligen inte var Westman, men var lite likt vissa av hennes produktioner.
  Skedarna är verkligen superläckra med sina fina bakelit handtag och den häftiga formen.

  Form55: Tack så mycket. Så roligt att få info av er alla som är så duktiga inom så många olika områden.

  SvaraRadera