söndag 1 juli 2012

Blandade fynd och inköp!

Tradera och Blocket! Jag säger bara Tradera och Blocket:)
Eftersom min tid varit begränsad senaste tiden så har jag fått göra mina fynd på dessa ställen.
Visst. Det tar tid att sitta och leta på dessa ställen också, men blir lättare än att sticka iväg till något loppisställe som har öppet när jag kan. 
Ser verkligen fram emot semestern. Då man kan få mer tid till att besöka loppisar och second hand affärer.

Mitt senaste köp kom nu i veckan på posten. Det var dessa delar från Upsala Ekeby och av Mari Simmulson.
En nästan komplett eskimå familj! Köpte mamman med barnet på ryggen, barnet som sitter ned och barnet som står upp för en hyfsad peng. Har sedan tidigare det sittande barnet och blev glad över att hitta fler delar i denna serie. Gör inget att jag hade en del innan, kan man alltid byta bort eller så behåller man den så man får en ännu större familj:) Det som saknas nu är familjens hund. Skulle någon ha denna och i fint skick så är jag intresserad av att köpa den. Hör bara av er isåfall.


Köpte av samma säljare denna jättefina Afghan hund av Lisa Larson från hennes serie Kennel. Jättefint skick och med etiketten fortfarande kvar. Kom också över denna för en billig peng.
Har sedan tidigare också en hund från samma serie.


Som flera av er vet så samlar jag ju även på alster av Gunnar Nylund och Carl-Harry Stålhane från Rörstrand.
Hittade denna vackra vas av Stålhane på Tradera. Blev väl inte så billig, men då jag sedan tidigare hade 3 delar i samma glasyr så fick den flytta hem till mig. Har även i denna serie en del som är dublett och det är den största av skålarna. Tycker glasyren är så häftig, mörkgrön melerad med inslag av brunt och guld. Kanten är också lite guldfärgad.
Finns det någon som vet något mer om denna serie? Har även sett den i en gulbrunröd glasyr.
Samtliga delar jag har är första sortering.

Denna snygga ljusstake hittade jag faktiskt på en loppis för ett tag sedan, tyckte den var bekant så jag köpte den. Såg att den hade en mycket blek och nästan borttvättad etikett från Iittala, så för 20 kronor så tvekade jag inte. Vad jag kan komma fram till så verkar det som att serien heter Arkipelago från Iittala.

Nu så har även jag "blivit" med Aladin lyktor från Höganäs. Hittade dessa vita på en loppis för några veckor sedan för 5 kronor stycket och då fick de bli mina. Nyskick och med helt oanvänd ljusveke. Behövde bara diskas av lite från allt damm och fett.

Lita av mina senaste fynd och loppisköp. Har du några frågor eller kommentarer så hör gärna av dig! Fortsatt trevlig sommar alla loppisfantaster.

6 kommentarer:

 1. Har nu kollat in din Scherzosamling! Traderea och Blocket är grymt när man inte kan ta sig ut irl :) Gillar också Alladinlyktorna och brukar slå till när jag ser dem för si så där tio kronor, men fem kronor var ju väldans billigt!

  SvaraRadera
 2. Vad gjorde man innan tradera och Blocket :)
  Mitt enda bekymmer med blocket är att jag generellt tycker att folk har på tok för höga priser.
  Tradera är så kul för man får en sådan bredd. Ser saker man inte ens visste fanns.

  SvaraRadera
 3. Du har gjort en hel del bra köp ändå, trots tidsbrist och få loppisar. Kan bara hålla med om att det är tur att Blocket och Tradera finns! (Men det märks att det är många som har semester och prioriterar sol och resor före nätet under sommaren, det finns inte lika mycket roligt ute på Tradera längre...)

  SvaraRadera
 4. Jag har en stoooor skål i den Stålhane-serien, glasyren är helt fantastiskt. Får lägga upp någon bild i min egen blogg nån gång...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du har hittat min blogg. Skulle vara mycket trevligt att få se bilder på din skål i den serien.

   Har du något annat som du ser eller vet att jag söker så hör gärna av dig.

   Radera
  2. Det ska jag absolut göra. Nu ligger den nedpackad i en flyttlåda bara, så det dröjer nog. Men det kommer!

   Radera