torsdag 8 november 2012

Min Gösta Grähs Samling!

Jag har sedan en tid tillbaka lovat att visa upp min samling av Gösta Grähs djur som han gjorde för Rörstrand. Den är inte komplett ännu, men jag har lyckats att hitta hyfsat många djur till samlingen senaste året.

Samlingen började med att jag köpte ett av djuren på en Antik och Samlarmässa i Skara för typ 2 år sedan och började sedan att utforska Gösta Grähs. Vem han var och vad han hade gjort.
Såg då att det fanns ytterligare djur i samma stil. Totalt ska det finnas 11 djur i denna klotformade serie.
Rätta mig gärna om jag har fel:)
Uppskattar samtidigt mer information om vem denna man var.

Skulle det finnas någon där ute som har något av djuren som jag saknar så skulle jag vara MYCKET tacksam om ni skulle vilja sälja dem till mig. Jag söker ständigt efter nya tillskott i familjen.
Har dubblett av ett av djuren och det är bulldogen. Skulle någon sakna denna så hör av dig, har tänkt att sälja den och mycket annat på Tradera snart. Kan inte samla på allt utan ska försöka att satsa mer på de sakerna jag verkligen brinner för. Bla. Lisa Larsons äldre djur och figurer, Gunnar Nylunds olika alster, Carl-Harry Stålhanes alster samt en del annat!

                                                                Till Salu!

Visar även upp några bilder på saker som jag ska sälja av för att skapa lite mer utrymme för sakerna som jag verkligen samlar på.
Ser du något du gillar så hör av dig så kan vi säkert lösa något. Kan fixa fler bilder om du vill se mer av sakerna. Klicka på bilderna så ser du dem bättre och i större format!


 Tax av Lisa Larson i serien Kennel, Tärna av Jakob Robertsson Rörstrand  , Suzanne Öhlen Rörstrand, Gösta Grähs hund samt ljusstakar från Trend Interiör  Samtliga sålda!
                                            Advents Ljusstake från Cult Design
                                          4 stycken ljuslyktor KIVI från Iittala  SÅLDA!
                                                        Istång från Iittala
                                 Värmeljusstakar från Iittala Jorma Vennola Kuusi SÅLDA!
                     3 stycken tekoppar i serien Coq av Stig Lindberg Gustavsberg2 kommentarer:

  1. Vad roligt att få se din samling. Jag har ju liksom lite väntat på det.
    Jag har inga djur till salu men om jag springer på några så skall jag tänka på dig :)

    SvaraRadera
  2. Åh så söta! jag tycker att de här små runda djuren är hur charmiga som helst! Hade bara sett katten och apan tidigare så det var kul att få se mer i din samling. Bulldoggen är ju helt underbar!

    SvaraRadera