söndag 9 september 2012

Antik och Samlarmässa Huskvarna

Så var det söndag igen och en lugn dag väntar oss. Tog lite sovmorgon idag och snart väntar middag med goda vänner.
Igår så var vi bla. på Antik och Samlarmässa i Huskvarna Folkets Park. Den var verkligen inte stor. Kanske runt 15 säljare totalt. Men vi strosade runt där en bra stund och gjorde några få inköp.
Det enda vi köpte på mässan var 2 delar  från Åseda av Bo Borgström.
Efter att vi hade tagit en fika där så begav vi oss på lite loppis jakt också. Och det var där vi gjorde de stora fynden:)
En mycket trevlig och händelserik lördag. Vi hann även med att storhandla, städa lägenheten samt fixa en mysig tacomiddag. En perfekt lördag med andra ord. Så till alla fynd då...

En samlingsbild på vad vi hittade under dagen.

Dessa 2 objekt av Bo Borgström från Åseda köpte vi på Antik och Samlarmässan. Båda två i mycket fint skick och den gula burken har fortfarande etiketten kvar. Den röda vasen i serien Bambu kommer jag att behålla,men tror nog att den gula burken kommer att säljas.

Hittade 3 koppar med fat i jättefint skick på en av Jönköpings loppisar till ett mycket bra pris. Är serien Coq av Stig Lindberg Gustavsberg. Har kollat in Coq innan, men aldrig köpt några delar. Dels för att vi samlar på så mycket annat samt att de varit alldeles för dyra innan. Nu fick dessa koppar samt fat följa med hem. Kommer nog också att säljas till förmån för andra fynd!
Gjorde nog dagens största fynd på en av Jönköpings second hand affärer, när jag hittade denna härliga hund i serien Kennel av Lisa Larson Gustavsberg. Mycket förmånligt pris och ett mycket fint skick.
Jag har ju sedan tidigare som många vet en stor samling av Lisa Larson och just denna hund har jag inte:) Så det var riktigt roligt att hitta denna.
Hittade på samma ställe ett gäng med knivar från Nilsjohan i samma serie som vi har innan. Har nu totalt ca. 10 stycken knivar och 10 stycken gafflar. Vet ej om dessa kommer att behållas. Är väl förmodligen någon typ av fruktbestick eller så.
Ytterligare en sak som jag letat efter innan , men inte hittat var just denna härligt gröna ljuslykta från Royal Crona. Har sedan tidigare 2 stycken i klarglas och länge velat hitta någon röd eller grön. Fyndade denna för 15 kronor.

Imorgon väntar en ny arbetsvecka och jag får se om man hinner besöka några second hand eller loppisar i veckan. Nästa helg så besöker vi ostkusten och hoppas då att vi hinner besöka lite loppisar där.

Trevlig vecka på er!

6 kommentarer:

 1. Fina fynd...den gula Bo Borgström gillar jag skarpt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev riktigt glad när jag hittade dessa av Borgström. Funderar på om jag ske behålla den gula eller inte, har inte bestämt mig ännu. Samlar ju mest på hans vaser av typ bambu sedan innan.
   Kan ju inte samla på allt;)

   Radera
 2. Vad roligt med den lilla hunden. Alltid kul när man hittar något att kunna kompletera med. Efter ett tag blir det ju rätt svårt att hitta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Lisa Larsons äldre produktion är ju inte det lättaste att hitta på loppisar och second hand, men ibland så lyckas man.
   Alltid roligt att hitta något som man samlar på...

   Radera