söndag 3 februari 2013

Samlarmässa och lite loppisfynd!

Jag har varken haft tid eller ork att åka på så många loppisar senaste tiden. Fick dock chansen förra helgen att besöka några loppisar och gjorde då lite små fynd.
Har väl kommit till den insikten att jag kan inte köpa allt jag gillar och vill ha, man får tyvärr begränsa sig lite i sitt urval:) Jättesvårt för mig som verkligen gillar mycket olika saker och olika stilar.
Jättefin Bo Borgström vas från Åseda. Har nu runt 20 olika av Borgström och samlingen växer. Hittat några läckra och härliga vaser av olika formgivare också. Längst till vänster fin liten vas av okänd formgivare. Sedan en läcker vas av Palm Mölle märkt G7. Mindre vas av Keramik Olle från Gränna. Vas från Søholm Danmark i samma serie som några andra vaser jag har sedan tidigare och till slut en jättefin vas som visade sig ha studiohanden under. Tyvärr ingen signatur. Något som har något tips? Tacksam för all info jag kan få. Alltid mycket roligare när man vet vad det är man har köpt. Alla vaser i toppskick naturligtvis. Viktigt för mig att allt är i bästa skick.


Ytterligare en Festivo ljusstake med 4 ringar. Blir väl runt den 20:e Festivo i samlingen:)
En björn av Thomas Hellström från Nittsjö, har en likadan sedan innan. 2 stycken fina ljus lyktor eller mindre skålar från Iittala design Alvar Aalto. Vacker blomkruka i glas från Orrefors av Olle Alberius, tror serien heter Flora. Jag köper ju aldrig leksaker på loppisar eller så, men kunde inte låta detta jättefina tåg från Brio stå kvar. Passar ju i vilken stringhylla som helst.Vet ej hur gammalt det är men var så billigt så...
Sedan hittade jag även 2 läckra och smäckra ljusstakar i mörkt trä. De fick också följa med hem.

Köper nu mest det jag vet kommer att stå framme och som jag verkligen vill ha och samla på. Men visst händer det att något man inte har plats för eller samlar på slinker ned i korgen.
Kan ju alltid komma någon annan till nytta och kanske säljas till förmån för andra saker jag vill samla på.

Helgen som har varit har det varit Antik och Samlarmässa i Huskvarna och den besöker jag alltid!
De har en mässa nu tidigt på våren och så har de en mässa sent på hösten. Alltid trevliga och välbesökta mässor. Så även iår. Men man kan ändå göra en del fynd.
Brukar ALDRIG åka därifrån utan att ha något med mig.
Snygg skål av Carl-Harry Stålhane Rörstrand i en underbart fin glasyr. Första sortering naturligtvis, köper inget annat. Märkt undertill med bla. modell beteckningen SAR. Hittade även en hund i toppskick som jag saknar i serien Kennel av Lisa Larson Gustavsberg. Pekines. Gammal tillverkning med etiketten kvar samt djupstämplad. Toppskick.



I år så blev det ytterligare tillskott till våra samlingar av många olika saker. Roligt!

Köpte även på mig ett stort gäng av bestick i rostfritt och bakelit. Fint bruksskick. Vissa är lite matta i bakeliten/handtagen, men går ju säkert att olja in med något om man vill det. Kommer att säljas, så är det någon som är intresserad så hojta till:) Totalt 26 bestick, mest matskedar då.
Kunde inte låta detta jättefina och mysiga Brio tåg stå kvar. Lok med vagn som fastnar i varandra med magnet. Finns även så att man kan ha batteri i tåget. Även gubben sitter fast med magnet.
 4 ringars Festivo ljusstake i toppskick. Signerad undertill med TS.
Slutligen 2 stycken mindre Alvar Aalto ljuslyktor.

Mycket trevliga och härliga fynd! En hel del kommer att säljas vidare till förmån för mina kompletteringar av Lisa Larson samt keramik och glas samlingar. Ser du något du gillar och kan tänka dig att förvärva så hör av dig. Alltid öppen för förslag.
Annars så kanske ni kommer att hitta en hel del på Tradera framöver.

Trevlig vecka!