söndag 29 juli 2012

Antik och Samlarmässa + loppisköp

Haft en underbart fin semestervecka med otroligt vackert väder. Även haft lite tur på loppisar och inköp på andra ställen. Tänkte visa lite av vad jag hittat under denna veckan:)



Först denna vackra Marmelad burk från Rörstrand av Marianne Westman. Den ingår som många säkert vet i serien Picknick. Tidningen Retro gjorde ett stort reportage om just denna serien i förra numret.
Jag har sedan tidigare det kompletta kryddsetet i denna serien.
Vill någon kolla in inlägget då jag köpte kryddsetet så har du en länk här. http://designbloggenjonkoping.blogspot.se/2012/05/veckans-alla-fina-fynd.html
Detta är inte en serie som jag kommer att börja samla på, men tycker den är super fin.

Köpte på samma mässa dessa snygga burkar av Marianne Westman. Har sedan tidigare burken Sill i Dill . Även den med teak lock på. Gillar verkligen Lingonburken;) Kaffeburken är inte jättestor och jag vet ej om jag ska behålla den eller sälja den vidare. Kommer förmodligen att säljas.
Just den burken ingår i serien Kulinar.



Jag har inte köpt några Retro bestick tidigare, men nu var det väl min tur! Hittade dessa snygga bestick som jag tror heter Thebe från Gense. Gafflarna är likadana, men knivarna hade 2 olika storlekar. 7 stycken som var lite större och sedan 1 som var lite annorlunda. Kan kanske vara en smörkniv eller något sådant? Någon som har mer info om denna serien? Samtliga var stämplade Gense på lite olika sätt och alla var i jättefint skick. Detta är ju inget som jag samlar på, kommer förmodligen att sälja dem vidare. Var ju inte jättebilliga, men tyckte ändå det var synd att inte köpa dem.

Vågar inte räkna hur många Festivo ljusstakar jag har, måste sluta köpa dessa snart!!!
Svårt att låta bli då man hittar ibland hittar dem till bra priser och de är ju såå snygga. Köpte även denna tärna i en serie från Rörstrand av Jakob Robertsson. Har denna sedan tidigare och även en annan del i samma serie.
Komplett så består serien av 4 delar. En Tomte, en Tärna, en Staffan Stalledräng och så en Lucia. Hoppas jag kan hitta resterande delar i serien innan det blir jul. Är det någon som har dessa och kan tänka sig att sälja dem till mig så hör av er.

Har nu börjat att samla på djur av Gösta Grähs också. Han designade en serie på totalt 11 stycken olika djur tror jag att det var. Har nu lyckats att hitta 3 stycken av dessa och jakten går vidare på fler. Vissa är lätta att hitta och man kan komma över dessa hyfsat billigt, medans andra är mycket svårare att hitta.
Tycker de är så charmiga med sina  runda kroppar.
De brukar vara stämplade 3 kronor och så R för Rörstrand. Samt G.G för Gösta Grähs.

Älskar ju glas från Iittala och samlar sedan tidigare på serierna Ultima Thule och Kekkerit. Samt Festivo då!
Hittade dessa snygga glas på en loppis i veckan och kunde inte låta dem stå kvar. Serien tror jag heter Tsaikka och är rätt vanliga. Ser dem lite då och då. Nu var de så billiga så de fick följa med mig hem.
Tänk dig varm god glögg i dessa när det blir kallt i vinter! Underbart.
Tror att de ursprungligen är till för Irish Coffee.


Ett litet kryddset i teak och rostfritt fick även flytta hem till oss i Jönköping. Roligt att se det i så fint skick och att samtliga rostfria delar var stämplade Karl Holmberg Götene, precis som teak brickan.

Slutligen så hittade jag denna charmig tavla. Var något speciellt med den så den fick också följa med hem.

Jag har ju inte bara varit på loppisar och Antik/Samlarmässa i veckan, utan hann med mycket, mycket mer.
Hunnit njuta av solen och suttit ute och läst en hel del. Fått en fin bränna:) Sedan hann vi med en resa till Borås och djurparken där. Jättetrevligt. Det var alltid tradition när jag var mindre att mormor och morfar tog med mig och min syster dit varje år. Roligt att få komma dit och se hur det hade förändrats.
Speciellt nu i år då de firar 50 års jubileum. Stort Grattis!
Fick se många fina och härliga djur.

Hoppas ni har haft det lika trevligt och härligt som jag har haft det i veckan!

tisdag 24 juli 2012

Solrosor av Gunnar Nylund

Har i mina samlingar dessa föremål av Gunnar Nylund . Är tillverkade vid Rörstrand, men vet tyvärr ej när eller i hur stor upplaga de gjordes!
Jag fastnade för formerna och de härliga mönstren av solrosor. Har sett att de finns i en blåaktig färg också. Själv älskar jag just denna färgen.
Sticker verkligen ut med sin gulgrönsvarta färg:)

Har lyckats att hitta 4 föremål i denna serien än så länge, men har bara 3 stycken kvar själv.
Sålde ett stort fat till en annan samlare för ett bra tag sedan, då denna samlare saknade fatet.
Man måste ju vara lite snäll ibland och med tanke på att han hade en annan sak som jag gärna ville ha så fixade vi ett byte. Jag kommer säkert att hitta fler delar om man ger det lite tid bara.
Är ju det som är själv charmen som samlare, att söka och att hitta!

Vet ej hur många olika delar det finns i denna serie, men det finns kanske någon som kan upplysa mig? Skulle bli mycket tacksam;)

De 3 delarna jag har får påminna mig om den vackra tiden vi har framför oss när solrosorna kommer att blomma.

Idag så hade vi en underbart vackert sommardag här i Jönköping. Nu är det verkligen sommar. Solbrännan är beviset!!!

söndag 22 juli 2012

Komplettering Alberius vas + lite andra fynd!

Nu var det en evighet sedan jag gjorde ett nytt inlägg;)

Men allt har ju sin förklaring! Dels så har det varit dåligt med nya fynd och sedan så är det ju semester:) Har haft en veckas semester nu och det har varit sååå skönt att bara koppla av!
Har varken orkat eller hunnit med att uppdatera bloggen på ett tag, men här kommer lite nytt.

Först ut så har jag lyckats att komplettera min samling av små vaser från Rörstrand av Olle Alberius.
Blev så glad när jag lyckades buda hem denna på Tradera. Och till ett mycket bra pris också.
Här kan du se de övriga vaserna i min samling! http://designbloggenjonkoping.blogspot.se/2012/06/olle-alberius-vaser.html

Har även hunnit med att besöka lite loppisar och hittat lite fina saker. Bla. hittade jag denna oanvända och helt nya glögg/vinkolv från Boda Nova. Är ju inte glöggtider nu, men den går ju även att använda som vinkolv. Man tar bara bort trädelarna på kolvens hals så blir det som en vanlig karaff typ.
Och vill man sedan ha den som en glöggkolv igen, så sätter man bara tillbaka delarna och fyller den med glögg och tänder värmeljuset under! Den kostar ny i butik runt 500-600 kronor och jag fick ge 25 kronor:)
Ett riktigt fynd även ekonomiskt alltså!
Ser fram emot många fina glöggstunder i vinter, då denna kommer att användas friskt.

Även jag har blivit med en våffelvas från Reijmyre. Hittade denna på en loppis för en femma:)
Jättefint skick, behövdes bara diskas ur lite så blev den som ny. Läcker klarglas/gråaktig färg. Är ca. 15 cm hög.

På samma loppis hittade jag även denna vackra vas från danska Soholm. Så läcker glasyr!
Märkt undertill med 3306 Soholm Denmark och sedan något jag inte kan utläsa. Typ Stentoj eller något sådant!

Har sökt lite på nätet och sett att denna läckra vas finns i flera storlekar. Någon som har dessa och som vill sälja dem får gärna höra av sig. Gav inte mycket för den, men hade gärna gett mer. Bara såå läcker!

Sist vill jag avsluta med dessa häftiga glasunderlägg från danska IRA. Hittade dessa på en loppis och även om det inte är min stil riktigt så fick de följa med hem. 6 stycken i jättefint skick och märkta med Anita Wangel. Riktigt häftig 60-70 tals stil!

söndag 1 juli 2012

Blandade fynd och inköp!

Tradera och Blocket! Jag säger bara Tradera och Blocket:)
Eftersom min tid varit begränsad senaste tiden så har jag fått göra mina fynd på dessa ställen.
Visst. Det tar tid att sitta och leta på dessa ställen också, men blir lättare än att sticka iväg till något loppisställe som har öppet när jag kan. 
Ser verkligen fram emot semestern. Då man kan få mer tid till att besöka loppisar och second hand affärer.

Mitt senaste köp kom nu i veckan på posten. Det var dessa delar från Upsala Ekeby och av Mari Simmulson.
En nästan komplett eskimå familj! Köpte mamman med barnet på ryggen, barnet som sitter ned och barnet som står upp för en hyfsad peng. Har sedan tidigare det sittande barnet och blev glad över att hitta fler delar i denna serie. Gör inget att jag hade en del innan, kan man alltid byta bort eller så behåller man den så man får en ännu större familj:) Det som saknas nu är familjens hund. Skulle någon ha denna och i fint skick så är jag intresserad av att köpa den. Hör bara av er isåfall.


Köpte av samma säljare denna jättefina Afghan hund av Lisa Larson från hennes serie Kennel. Jättefint skick och med etiketten fortfarande kvar. Kom också över denna för en billig peng.
Har sedan tidigare också en hund från samma serie.


Som flera av er vet så samlar jag ju även på alster av Gunnar Nylund och Carl-Harry Stålhane från Rörstrand.
Hittade denna vackra vas av Stålhane på Tradera. Blev väl inte så billig, men då jag sedan tidigare hade 3 delar i samma glasyr så fick den flytta hem till mig. Har även i denna serie en del som är dublett och det är den största av skålarna. Tycker glasyren är så häftig, mörkgrön melerad med inslag av brunt och guld. Kanten är också lite guldfärgad.
Finns det någon som vet något mer om denna serie? Har även sett den i en gulbrunröd glasyr.
Samtliga delar jag har är första sortering.

Denna snygga ljusstake hittade jag faktiskt på en loppis för ett tag sedan, tyckte den var bekant så jag köpte den. Såg att den hade en mycket blek och nästan borttvättad etikett från Iittala, så för 20 kronor så tvekade jag inte. Vad jag kan komma fram till så verkar det som att serien heter Arkipelago från Iittala.

Nu så har även jag "blivit" med Aladin lyktor från Höganäs. Hittade dessa vita på en loppis för några veckor sedan för 5 kronor stycket och då fick de bli mina. Nyskick och med helt oanvänd ljusveke. Behövde bara diskas av lite från allt damm och fett.

Lita av mina senaste fynd och loppisköp. Har du några frågor eller kommentarer så hör gärna av dig! Fortsatt trevlig sommar alla loppisfantaster.