måndag 30 april 2012

Söndagens loppisfynd

Även fast vi var ute hela lördagen på lite olika loppisar och annat, så hann vi även med en del loppisar på söndagen.
Åkte till Huskvarna och besökte där några olika loppisar och hittade faktiskt en hel del fina saker:)

Bla. så köpte jag detta vackra orangefärgade fat av Mari Simmulson från Upsala Ekeby, hittade även 6 st. djupa tallrikar i nyskick från Gefle. Serien heter Lansett.


På nästa ställe så hittade jag ytterligare en snöboll  från Kosta. Har nu en bra samling på typ 6-7 st. olika storlekar. Denna går att använda till både värmeljus och även till vanliga stearinljus. Fick även med mig en uggla från Nittsjö av Thomas Hellström. Har sedan tidigare några keramikdjur av honom, fast de ser helt annorlunda ut.

Vet ej om jag ska spara dessa, men brukar man inte säga att har du fler än 3 av något så samlar du? Risken blir väl att jag börjar leta efter fler!

Hade en mycket trevlig och skön söndag och nu väntar ytterligare några lediga dagar. Skönt!

Uppdatering Scherzo Vit

Hittade för ett tag sedan några fler delar i serien Scherzo av Gunnar Nylund på en loppis. Tänkte bara uppdatera er och visa de nya delarna.

Jag har nu några dubletter och även tripletter av vissa delar, så finns det någon som är intresserad av dessa så är ni välkommna att höra av er.

Verkar lättare att hitta delar i den vita serien än den blå lila serien. Vet inte varför, kanske tillverkades fler av den vita? Vem vet!

I vilket fall som helst så kommer här en uppdaterad bild på min vita samling.

söndag 29 april 2012

Lördagens loppisfynd

Vi tog en tur med bilen igår och målet var Skytteföreningens loppis i Kinnarp. De har 2 stora loppisar varje år, en på våren och en på hösten. På vägen dit stannade vi även till i Mullsjö och besökte en loppis där.

Väl framme i Kinnarp så såg vi att den var mycket välbesökt och det fanns mycket saker att välja på. Där kunde man verkligen fynda om man hade varit där när de öppnade.Vi hade tagit lite sovmorgon så vi fick nöja oss med några få saker bara. Men som sagt stort utbud och mycket bra priser.

På vägen hem så åkte vi över Ulricehamn där vi tog en bit mat. Tog en liten promenad i staden vid Åsunden och begav oss sedan hem till Jönköping igen.

Dagens fynd bestod av en vas från West Germany, en mindre vas som jag tror är dansk, en serveringsbricka som passar utmärkt till sommarens drinkar och så en vas från Åseda. Jag tror att den är gjord av Bo Borgström och att det är modellen Bambu. Allt är i toppskick, förutom den mindre vasen som hade ett litet nagg under, men det syns bara när man vänder på den.




Hittade även dessa 6 kaffe eller te muggar från engelska Staffordshire. Kommer ihåg att vi hade sådana hemma när jag växte upp. Samtliga i nyskick.

Detta var vad vi fick med oss hem. Kommer kanske avyttra en del av det, men muggarna tror jag kommer att hamna i sommarstugan så småningom om ingen annan är intresserad av att köpa dessa av mig.

Som vanligt så är jag tacksam för mer information om sakerna jag hittade.

En mycket trevlig loppislördag :)

tisdag 24 april 2012

Iittala bruksglas och ljusstakar

Nu var det några dagar sedan jag hade ett inlägg och det beror på att jag har jobbat mycket senaste tiden. Har då tyvärr inte orkat eller hunnit med att fixa nya inlägg.

Men här kommer lite nytt från mig:)

Jag gillar verkligen Iittalas bruksglas och Festivo ljusstakarna. Kommer ihåg dessa från när jag var mindre, men då uppskattade man dem inte!

Har iallafall börjat att köpa på mig egna glas som vi använder flitigt här hemma. Började med att jag hittade några stycken mindre Kekkerit på en loppis i Gränna och sedan har det fortsatt. Köper när jag hittar dem på loppis och på nätet till bra priser.
Man vill ju inte ge för mycket med tanke på att det är bruksglas som man använder var dag.


Men vilken kvalitet och vilken känsla det ger när man dricker ur dessa!


Men jag vill ha fler!!! Som läget är just nu så har jag 6 st av varje modell och sort. De enda som jag har fler av är de mindre Kekkerit glasen, de har jag 10 st. av.

Jag har även 5 st. Longdrink glas och 6 st. Snapsglas av Ultima Thule. Dessa är dock inget jag vill samla på eller spara, så säljer gärna dessa ifall någon är intresserad! Kollar intresset här först innan jag lägger ut dem på Tradera.



Så finns det någon där som inte använder sina och kan tänka sig att ge dem ett bättre hem så hör av dig så kanske vi kan fixa något? Vill även jättegärna köpa fler Festivo ljusstakar och placera ut lite överallt i hemmet.

torsdag 19 april 2012

Tyska vaser

Jag lovade ju för några dagar sedan att visa några av mina tyska vaser från West Germany.
Här kommer en bild på 3 st. av dem.


Den gröna köpte jag först på Tradera, hittade sedan den röda på en loppis. Den tredje hittade jag också på Tradera och föll direkt för den häftiga färgen och den maffiga storleken. Nu vill jag ha fler!!!
Är nog liknande dessa som jag vill samla på. Enfärgade i olika former och storlekar.

Finns det någon som har tyska vaser i fint skick och som vill sälja dem, så hör gärna av er till mig. Här eller till min mail. Lovar att de kommer att få ett bra hem:)

tisdag 17 april 2012

Norskt porslin

Jag är väl inte ensam om att gilla norskt retroporslin. Porslinan har ju tidigare visat lite fynd hon har gjort och nu tänkte även jag visa några delar som jag köpte för några år sedan.

Det är denna socker och saltströare från Figgjo Flint. Och sedan så är det den söta burken med lock som är från serien Folklore. Samtliga i ett mycket bra skick.


Jag har även sett salt och sockerströaren i en svartvit version, men gillar nog dessa färgglada snäppet mer. Härligt med dessa delar som passar lika bra i ett retrohem som i ett modernt hem.

Har sett att det finns smörgåsbrickor och så även en större sillburk i serien Folklore. Finns det ännu fler delar i denna serien månntro? Är det någon som har delar som ni kan tänka er att sälja, så får ni jättegärna höra av er.
Antingen här eller på min mail.

måndag 16 april 2012

Ännu fler färgglada vaser/skålar

När jag kollade igenom några av våra skåp så upptäckte jag ytterligare några färgglada glasvaser/skålar som jag inte visat.

Kanske någon som vet vilket glasbruk och vilken formgivare? Formen på den blå lite lägre skålen ser ju ut av vara av PO Ström, men hittar ingen märkning eller så på den. Har ingen aning om vart den lite högre blå vasen kommer ifrån. Båda har vit insida. ( Jag har fått information av Herr Movarp att skålen som jag misstänkte var PO Ström, mycket riktigt var det och den högre blå vasen kommer från Lindshammar )
Tack så mycket!

Den gula skålen vet jag tyvärr inte heller vart den är ifrån eller vem som formgivit den.


Som vanligt så är samtliga av mina saker felfria och i perfekt skick. Köper enbart saker som är hela och felfria.
Tyvärr så försvinner ju en del av värdet ifall sakerna inte är hela.

Tack för all tidigare info och för alla tips om FB m.m. Har inte skaffat FB ännu, men vem vet? Det kanske kommer på sikt.
Tack också för alla trevliga mail om mina saker och frågor m.m. Som jag sagt innan så byter jag ofta samlarområde och intresse, så hittar du något av intresse så hör gärna av dig. Samlar på så många olika saker så ibland får man satsa på vissa saker lite mer:)

fredag 13 april 2012

Fler färgglada vaser

Nu kom visst inläggen tätt här, men blir ju så nu i början när man skall komma ikapp och visa gamla fynd!
Det är ju inte så bara för att jag skaffat en blogg nu, att jag helt slutar handla fler saker:)
Visar lite bilder på en del av mina andra vaser från diverse svenska glasbruk. Tror att den orangefärgade är en Bo Borgström Åseda, men är inte helt 100 på det.
Gillar färgerna och formerna så när jag väl kommer över sådana här ute på mässor och loppisar så hamnar de gärna hemma hos oss.
Tror att den klarblåa och den mörkt gråa vasen är en design som kallas Rocket och kommer från Sea glasbruk. Ser ju ut som små raketer iallafall! Designern är troligtvis Inge Samuelsson. Någon som kan verifiera detta?
De andra vet jag tyvärr inte vart de kommer ifrån eller vem som har designat dessa.

Som vanligt så är jag tacksam för all info och hjälp jag kan få.

Trevlig Helg på er alla ute i bloggvärlden!

Scherzo Vit

Nu var det fredag igen och en förhoppningsvis lugn helg väntar.
Tänkte visa något av det första som jag började samla på. Nämligen serien Scherzo från Rörstrand.
Troligtvis så är det Gunnar Nylund som har designat denna serien, men det är inte 100% säkert.
Jag samlar både på den vita serien och även den blå-lila serien. Vet att det finns flera bloggare som även samlar på dessa. Eller är det inte så:) *blink*
Denna serien finns även i en grönfärgad variant, men heter då Oliv och så har jag sett en gråbeige variant också.

Visar idag bilder på den vita serien bara, men den som kommer att följa min blogg kommer snart även att få se bilder på den blå-lila serien. Enligt uppgift så ska det finnas 10 delar i denna serien, har lyckats hitta 5 delar av den vita serien och lika många i den blå-lila.
Är det någon som har delar som jag inte har och kan tänka sig att byta eller sälja dessa så är ni välkomna att höra av er.

tisdag 10 april 2012

Påskhelgen 2012

Nu har Påsken varit här och är redan över. Gick lika snabbt som vanligt.
Vad har ni hittat på i helgen?
Själv var jag och min sambo på östkusten och firade påsk. Mycket god mat och dryck och trevliga stunder.

Hann även med att besöka några loppisar och secondhandaffärer som hade öppet.

Visar lite bilder på några av sakerna som fick följa med oss hem.

Bla. denna vas av Olle Alberius Rörstrand Titus handmålad. Vet ej så mycket om denna, men föll för formen och färgerna.Någon som vet vad F7 står för?
Köpte även denna mindre vas från italienska Bitossi som jag tror att det är. Allt säger att det är Bitossi, men finns ingen märkning någonstans. Sökt på nätet lite och hittat flertalet liknande så vi kör på det:)

Sedan av en slump så kom vi över denna vackra och maffiga skål från Upsala Ekeby av Mari Simmulson.

Perfekt skick och vilken färg!!!

Glasyren under är så tjock så man ser knappt att det står UE Sweden och så ms. Någon som vet något om denna vasen eller några av de andra?

Är så tacksam för all hjälp jag kan få. Vet att det finns otroligt mycket kunskap i vårt vackra land.

Detta var lite av mina Påskfynd iallafall. Hittade ni några fynd under påsken eller?

måndag 9 april 2012

Bo Borgström Åseda

Köper ju en hel del glas också när jag är ute på nätet eller på auktioner/ loppisar.
Gillar Bo Borgström och hans alster, särskilt de som är i färgglada toner från Åseda.

Visar här 2 st. som jag haft några år och som verkligen passar in i en modern inredning. Har även några andra glasvaser som jag är lite osäker på ursprung, någon kanske kan hjälpa mig?


Tar tacksamt emot tips på ursprung tillverkare och annat viktigt.

Rörstrand Stream

Älskar att gå på auktioner och på loppisar. Blir alldeles för sällan bara , men hittade dessa skönheter för några år sedan på en auktion i Falköping tror jag bestämt att det var.
Kommer ej ihåg vad jag gav för dem, men var nog inte så mycket.

Visst är de fina dessa Stream från Rörstrand. Har 6 st.djupa tallrikar
Nu har jag Äntligen skaffat en egen blogg, där jag kan visa upp mina samlingar och alla mina fynd!

Kommer att visa vad jag gillar och vad jag samlar på. Gillar inredning design och form.

Så kolla in min blogg lite då och då...